"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2011. október 12., szerda

A vágy és képzelet ellentmondását fel kell oldanod!

A vágy és képzelet ellentmondása alatt értem hogy valaki vágyik egy ferrarira, de elképzelni sem tudja hogy valaha is egy ferrari álljon a garázsában...nos akkor ő hiába szeretné bevonzani a ferrarit, nem lesz sikere...mert a tudatalattiban a negatív mag lesz elvetve...s abból nem nő szép kerti virág...nem még ferrari :)

"A szellemi erő bevetésével eleve feltételezzük, hogy ellenállásra találunk. Ha elméd a probléma leküzdésének módjára koncentrál, akkor már nem törődik az akadállyal magával. …ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei atyám. (Máté 18 : 19.) Ki ez a kettő? Tudatos és tudat alatti elméd harmóniájáról, összhangjáról van itt szó, bármely eszme, vágy, elképzelés esetében. Ha elméd két fele nem vitatkozik egymással, imád teljesül.  A két egyetértő fél helyett elképzelheted önmagadat és vágyadat, gondolatodat és vágyadat, gondolatodat és érzésedet, eszmédet és érzelmedet, vágyadat és képzeletedet.
Elkerülheted az összeütközést vágyaid és elképzeléseid között, ha álmos állapotba jutsz, ami minden erőfeszítést a minimumra korlátoz. Álmos állapotban a tudatos elme meglehetősen mélyre alásüllyed. Alvás előtt gyakorolhatod a legerősebb hatást a tudatalattidra. Ilyenkor és közvetlenül felébredés után bukkan ugyanis leginkább felszínre a tudatalatti. Ebben az állapotban nem mutatkoznak a negatív gondolatok és képezetek, amelyek egyébként semlegesítenék vágyaidat és meggátolnák, hogy átjussanak a tudatalattidhoz. Ha elképzeled a megvalósult vágy fölött érzett örömet, és átérzed a teljesülés izgalmát, tudatalattid valóra váltja vágyaidat.
Rengetegen oldják meg problémáikat és dilemmáikat képzelőerejük szabályozott, irányított fegyelmezett játékával, tudván, hogy amit elképzelnek, és igaznak elfogadnak, az szükségképpen valóra válik."

/Dr. Joseph Murphy – Tudatalattid csodálatos hatalma/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése