"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2011. október 6., csütörtök

Önvédelem...


Támadnak, és az már neked nem fér bele, jelentsd ki hogy neked ez már nem fél bele, nem haragszol, de Te itt ezt a beszélgetést, helyzetet lezárod. Majd amikor már elmúlt a kialakult helyzet, ezt elmondhatod önmagadban a másik örökkévalója felé:

- Megbocsátok Neked, Elengedlek, köszönöm, hogy tapasztalhattam, és egyúttal engedd meg, hogy kívánjam, történjék Számodra minden pillanatban az, ami Neked a lehető legjobb!

Valamint ezt már én mondom Neked, hogy ha támad valaki, ne tarts ellent...tegyél úgy mint a nagy harcművészek. A támadónak nem ellenállnak, hanem elengedik maguk mellett a támadást, mintegy átszippantják magukon a másik lendületét, úgy hogy közben egy laza mozdulattal a támadó lendületét még meg is támogatják, aki ellenállásra számít, s így nem csak meglepi ez ellenfelet, hanem le is győzi...valójában az ellenfelet a saját energiája emészti fel...
Így a lehető legjobb történik Veled és vele is, hisz Te nem pazarolsz energiát, s ő pedig megtapasztalja, hogy a harci kedve mit okoz nála, mit okozott volna benned, így átgondolja a helyzetet, s esélyes hogy legközelebb már nem így reagálja le a kialakult helyzetet, Veled vagy másokkal...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése