"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2012. augusztus 20., hétfő

Tudatalattid hatalma


A tudatalattiba a tudatos memóriából kerülnek a megerősítések, a tudatalatti működését csak annyiban tudjuk befolyásolni, hogy eldönthetjük, mit töltünk bele, bármit töltesz bele, megvalósul, oly módon amit tudatosan képtelenség felfogni, hiszen tudatalatti kapacitása több ezerszerese a tudatos elme kapacitásának.
Anno egy ember, aki orvos akart lenni, de nem volt meg az anyagi oldala a dolognak, csak annyit képzelt el hogy az orvosi diploma ott lóg a rendelőjében a falon, átérezte amint odamegy, és időnként letörli azt. Szerette volna az orvosi diplomát, hitt benne, hogy pont úgy lesz, ahogy maga előtt látta, amint törölgeti a bekeretezett diplomát, pár hónap múltán egy váratlan helyről örökölt annyi pénzt, amiből kifizette a tanulmányait.
Nem kell próbálkozni a tudatalattival gondolkodni, mivel az képtelenség. Nekünk pusztán annyi a dolgunk hogy a vágy és képzelet egységét megvalósítsuk, a többit majd a tudatalattink megvalósítja. A tudatalattit nem is lehet tudatossá tenni. Ilyen egyszerű.
Továbbá aki alkalmazza a megerősítéseket, de mindvégig képtelen hinni a vágyott dolog megvalósulásában, a pozitív megerősítés valójában negatív megerősítés, és a kiindulási alaptól számítva még ront is a helyzetén az adott vágyat illetően.
A félelem és a kétség ugyanúgy teremt, mint a pozitív gondolatok.

Egy kis érdekesség:

Hatalmas erejű irányított számítógép rejlik elménkben:

- A tudatos elme egyszerre 1-3 eseménnyel tud foglalkozni átlagosan 2 ezer bit/sec az információ-feldolgozó sebessége.

- A tudatalatti elme egyszerre több ezer eseménnyel tud foglalkozni; átlagosan 4 milliárd bit/sec az információ-feldolgozó sebessége.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése