"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2011. október 19., szerda

Jikiden


A Jikiden Reikiről - mitől más?
A reiki Mikao Usui által az 1920-as években felfedezett energetikai gyógymód, melynek gyökerei Japánban erednek. Az eredeti név japánul “Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho” - Usui Reiki Gyógyítás Módszere a test és az elme fejlesztése révén. A Jikiden Reiki ezt az eredeti tanítást mutatja be tisztán és hitelesen.

  • A Jikiden Reiki eredeti japán reiki, melyet nem befolyásolt a nyugati kultúra
  • A Jikiden Reiki sokkal több mint egy stressz oldó terápia. E módszert alkalmazva, számos akut és krónikus probléma, legyen az fizikai vagy lelki eredetű, sikerrel gyógyítható.
  • Usui mester - Dr. Hayashi sensei - Yamaguchi család tanátadási vonalán megőrzött eredeti tanítás számos éve bizonyítja a módszer biztonságosságát és hatékonyságát.
  • A reiki egy letisztult, nem vallásos terápiás energia kezelés, mely akkor is működik, ha nem hiszel benne.
  • A Jikiden Reiki tartalmazza a Reiki eredeti szellemiségét és technikáit, melyeket nem tanítottak korábban a nyugati Reiki rendszerben.

A Jikiden szó jelentése "közvetlenül ráhagyományoz". A Jikiden Reiki mentes a nyugati hatásoktól. Visszatérve a gyökerekhez, a Reiki lényege fedezhető fel. A Jikiden Reiki megközelítésben, állásfoglalásában, és eszmeiségben is különbözik a "nyugati" stílusú reikiktől. Néhány ember jelentős különbséget tapasztal a Jikiden reiki energiájának érzetében. Tapasztalt Reiki Mesterek gyakran beszámolnak erősebb energia érzet tapasztalatokról, melyet korábban más reiki iskolákban nem tapasztaltak.

Yamaguchi asszony közvetlenül Dr. Chujiro Hayashi senseitől tanulta a reikit 17 évesen. Yamaguchi asszony elvégezte természetesen a tanári fokozatát is a reikinek Hayashi mester áldásával, egyik közvetlen tanítványától, Wasaburo Sugano nagybácsikájától kapta meg a reiki tanításának jogát.

Ez azért nagyon lényeges, hiszen Dr. Hayashi mester volt az egyike az eredeti Reiki tanároknak, akiket Mikao Usui felhatalmazott a Reiki tanításával. Chujiro Hayashi hűséges követője volt az Usui Reiki rendszernek. Sok ember hiszi azt, hogy Hayashi sensei saját rendszert hozott létre. De a valós tény az, hogy hűségesen követte a tanítója módszerét - változtatások nélkül -. Yamaguchi asszony tisztán emlékezett, hogy mit tanult és a beavatásának napja óta napi szinten gyakorolta a Reikit. Később sok éven át tanította is a reikit változatlanul.

A Jikiden Reiki
Az 1990-es évek végére a nyugati Reiki elterjedt a világban, mely végül Japánba is megérkezett és különös módon Japánban is ez vált normává. Lényegében a különféle nyugati Reiki stílusok lefedik a Reiki elterjedésének 99%-át.

Chiyoko Yamaguchi-t és fiát Tadao-t végül felfedezték és létezésük nyilvánossá vált. Az a tény folytán, hogy Chiyoko Yamaguchi közvetlen tanítványa volt az egyik eredeti Reiki mesternek, sok ember utazott Japánba megpróbálva találkozni velük.

Rájöttek, hogy a reiki nagyon elfogadott és népszerű lett nyugaton és hogy nagyon különbözik az, ahogy gyakorolják és közvetlenül tanulták Dr. Hayashi sensei-től és még attól is, ahogy Hawayo Takata tanította a nyugati Reikit.

Így együtt Chiyoko és Tadao Yamaguchi megalapították a Jikiden Reiki Intézetet azzal a céllal, hogy megőrizzék azokat az eredeti, élő tanításokat amelyeket Mikao Usui és Dr. Chujiro Hayashi tanított.

A Jikiden Reiki Intézet céljai
  • Könyvek kiadása, melyek leírják és dokumentálják az emberek tapasztalatait a Jikiden Reiki hatékonyságáról.
  • A Jikiden Reikit alkalmazni és engedélyezni a hagyományos gyógyászat hatékony kiegészítéseként.
  • Orvosok, nővérek figyelmét felhívni a Jikiden Reiki hatékonyságára és integrálni a hagyományos gyógyászatba ezt a módszert.
  • Bemutatni a Jikiden Reikit, mint a családokban is hatékony módszert. Ezzel a cél nem más, mint hogy az emberek egészségesebbé váljanak és minél kevesebb gyógyszer beszedése legyen szükséges. Másrészt ezzel csökkenthetőek az orvosi kiadások, mely pozitív hatással van a környezetre és globálisan is.

A Jikiden Intézet nagyon szerencsés, hogy számos eredeti dokumentummal, fényképpel rendelkezik a reiki történetéről és arról, hogy Usui és Hayashi hogyan gyakorolta az eredeti Reikit. Ezek közül nagyon sok nem volt nyilvános egészen Tadao Yamaguchi meg nem jelent könyvéig, melynek a címe "Rátalálás a Reiki eredetére" (megjegyzés: egyelőre angolul szerezhető be "Light on the Origins of Reiki" címmel). Ez a könyv nagy segítség a Jikiden Reiki tanárai számára.

Az első Jikiden Reiki tréning Japánon kívül 2003-ban volt. Sajnos ez év augusztusában Yamaguchi Asszony eltávozott. Jelenleg fia a vezetője a Jikiden Intézetnek és folytatja a Jikiden Reiki tanítását az egész világon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése