"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2011. december 7., szerda

Pénz

"Kedvelem a pénzt. Szeretem a pénzt. Tudom, hogy a Pénz a rajtam keresztül áramló energia része. Ezt az energiát bölcsen és építően használom.
A pénz folyamatosan áramlik életemben. Élvezettel osztogatom, és csodálatosan megsokszorozva visszakapom. Olyan célokra fordítom, amelyek a szépség és jóság gyarapodását segítik.
Minden döntésem a javamra válik. Saját értékemnek mindig tudatában vagyok. Bő kézzel mérem képességeimet, és bőséges anyagi áldás a jutalmam.
Jólétemért, és elmém teremtő gazdagságáért hálás vagyok.
Világomban minden rendben van."

/részlet: Balogh Béla - A tudatalatti tízparancsolata/

 
Tapasztalom, van ki már a pénz szó hallatán összerándul és elutasítja, talán mert életét nehezebben éli mint azon Valóságteremtők, akik hagyják áramlani az életükben a pénzt s így a pénzügyi helyzetük is rendben van. Elfogadom mindkét véleményt a pénzt illetően, hisz mindenki maga dönti el, milyen értelemben van jelen életében a pénz, s milyen valóságot teremt így magának.

Mindenkinek az a jó, amitől a legjobban érzi magát... szabadnak születtünk, szabad akaratunkban. A pénz mindettől függetlenül életünk része... az ember, ha azt erősíti magában, hogy elutasítja a pénzt, blokkot képez az energiacsatornában...gátolva így a szabad áramlást, s ha már blokk alakul ki bennünk, akkor a harmónia is átfordul diszharmóniába, hisz az az egy blokk hatással van egész életünkre, mivel minden mindennel kapcsolatban van.

Lehet mutogatni ugyan a pénzre, de nem a pénz a felelős azért ahol most tart a világ, az életünk...a világ mai képe általunk alakult ki...hisz minden az egyénnél kezdődik... az összkép a részletekből, az egyénekből áll össze. Ha egy szép festményre tintapaca kerül az egész műre hatással van, s minél több a tintapaca kerül a képre, annál kevésbé fog tetszeni, amit látunk… viszont ha eltüntetjük a foltokat, akkor a kép is egyre élvezhetőbbé válik…

Amint  sikerül emelkedett életet teremtenünk, máris egy folttal kevesebb van a világ képén, ha csatlakoznak más Valóságteremtők is egyre szebb lesz amit látunk… ha nem tetszik amiben élünk akkor végre kezdjük eltüntetni a foltokat, kezdjük önmagunkkal, talán másoknak evvel példát mutatunk, és kedvet kapnak Ők is életük emelkedetté tételéhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése