"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2012. december 2., vasárnap

Önvédelem



Van egy pont, amikor az emberben elfojtás keletkezik a probléma "túl" békés kezelésében. A feszültséget olyankor hagyom villámként kisülni és így levezetődni. Tanultam harcművészetet és van, amikor a békés megoldás nem vezet célra, előfordul, hogy pajzsot, kardot kell ragadni, melynek neki rontva a támadó személy sérülhet.

A módszereink idővel finomodnak, fejlődésünk függvényében, de amíg ezen a szinten vagyok, nem fojtom el azt, ami még bennem van, lesz majd amikor már nem lesz dolgom a támadások ilyen módon történő rendezésével.

Amíg szükségem van valamire, addig csak elfojtom, ha mellőzöm. Majd eljön egy olyan érettségi szint, ahol már nem lesz rá szükségem, akkor már nem keletkezik elfojtás. Amíg az ember pl. mankóra van utalva, ha azt eldobja magától, pofára esik, de ha dolgozik önmagán és felépül, nem lesz tovább dolga a mankóval, s ha elengedi, pofára sem fog esni.

Végül. Ha nem tapasztalom, meg amiben most vagyok, hogy emelkednék rajta felül? :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése