"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2022. november 15., kedd

Engedd el, ha szereted!

 Már - már közhelyes a mondás, de nem biztos, hogy mindenki jól értelmezi. Eme rövid mondatszerkezet szerintem inkább a birtoklás elengedésére utal, ne birtokold, engedd, hogy szabadon éljen Veled együtt! Ha birtokoljuk a másikat, azzal mintegy megfojtjuk! Az elengedést lehet úgy is értelmezni, add meg a Társadnak a szabad akarat adta szabad döntési lehetőségét. Tartsd úgy a másikat a tenyeredben, mint egy pillangót. Ha összezárod az ujjaid, megsérted, lehet el is pusztítod, elijeszted. Elijesztés helyett éreztesd vele, biztonságban van és nem korlátozod semmiben s így, ha nyugalomra lel, veled marad. No de nem is ez ihlette teljesen a mai blogom. Szokták volt mondani, nem korlátozhatjuk a másikat, nem tarthatjuk rabláncon, ha mi egy kilátástalan helyzetben vagyunk. Mondjuk ez így is van! DE! Neked csupán elég a birtoklásod elengedni, a másiknak hagyd meg a döntés szabadságát, mert nem tudhatod ő miként éli meg azt, hogy kitart melletted egy nehéz helyzetben. Okkal történik minden, a találkozások is, így vonzhatunk be egy segítőt, aki akár a Társad is lehet idővel, vagy egyből! A segítő, azért érkezik az életedbe, hogy tapasztaljon, megtapasztalja a segítség, az önzetlenség örömét. Viszont, ha Te úgy gondolod, ő biztos nem azért jött, hogy nézze a szenvedésed és elküldöd, akkor nem biztos, hogy jót teszel vele. Eséllyel megfosztod a segítségnyújtás megtapasztalásának a lehetőségétől. Szóval a legjobban akkor cselekszel, ha nem gondolkodsz a másik fejével és nem mondod meg neki, hogy szerinted mi a jó neki, majd ő tudja! Arról nem is beszélve, hogy hiába küldöd a másikat tovább, ha ő a segítségnyújtást akarja megtapasztalni, mindaddig olyan élethelyzetbe keveredik, míg meg nem tapasztalja. Lehet ő is egy szárnyaszegett Angyal, ugyanúgy, mint Te. Külön - külön képtelenek vagytok repülni, de egymásba kapaszkodva újra képesek lesztek szállni! Te segítséget szeretnél, mert elvesztetted az egyik szárnyad, ő segíteni szeretne önzetlenül a megmaradt szárnyával, mert ha ő képtelen felemelkedni, segít másnak, hogy sikerüljön. S ha ő történetesen a Társad és a lelkeitek egyesülnek, a két félből lesz egy egész! Munkahelyem szlogenjét szeretném is itt megosztani:


 "Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk,

s csak úgy tudunk szárnyalni,

ha összekapaszkodunk."

 
Legyél bármilyen szárnyaszegett, ne gondolkodj a másik fejével, ne mondd meg a másiknak mit tegyen, inkább adj hálát érte és mindenért, ami a javadra van. Tedd a dolgod s engedd, hogy ő is tehesse a dolgát…

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése