"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2014. július 24., csütörtök

"Tudatos" táplálkozás

Lássuk csak: kitört a zsírhisztéria, a sóhisztéria és már a liszthisztéria és csodák csodája, egyre több gyógyszer fogy... Ha nem jut elég zsír a szervezetbe, nehezen tudnak a zsírban oldódó vitaminok felszívódni, ha nincs elég só a szervezetben, akkor a szervezet nem tud elég vizet tárolni, ami dehidratációhoz vezet az meg a magas vérnyomáshoz és még tucatnyi betegséghez. A napfény hiánya meg majd kóros D vitamin hiányt eredményez, ami szintén nem túl remek dolog, a liszt meg a hab a tortán... Ami borzasztó, az emberek tudatlansága, tájékozatlansága... ami egyenes út gyógyszeripar vágóhídjára. S ez ég csak a jéghegy hangyapöcörőnyi csúcsa.
Valahol olvastam, nem kell farkast kiáltani ha szóba kerül a gyógyszeripar, mert a halott ember nem szed gyógyszert, tehát nem céljuk az emberek lemérgezése, betegen tartása. Erre a reakcióm csupán ennyi volt: Az egészséges ember sem szed gyógyszert.
S még egy gondolat a táplálkozáshoz:
Igazából minden étel úgy hat ránk, ahogy gondolunk rá, mert nem az okoz betegséget ami bemegy a szánkon, hanem ami elhagyja azt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése