"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2013. február 10., vasárnap

NEM AZ ÉTEL A VESZÉLYES, HANEM AMIT GONDOLSZ RÓLA!

Sok fórumon említik, hogy a betegségekért a táplálkozás a felelős nagy részben... De persze a napi vitamin bevitel fontosságáról nem írnak, mint ahogyan arról sem hogy a megállapított RDA értékek nem fedezik a napi szükséges vitamin mennyiség töredékét sem, és arról sem regélnek, hogy az itthon és Európában termett növények nagyon szegények ásványi anyagban...legkönnyebb ráhárítani a felelősséget a táplálkozásra...a gyógyszermaffia keze messzire ér el!!!! Arról meg végképp nem írnak, hogy

NEM AZ ÉTEL A VESZÉLYES, HANEM AMIT GONDOLSZ RÓLA!!!!!!!!!!!!!!!

 

RDA érték (arra elég, hogy még legyen erőd eljutni a gyógyszertárig, a gyógyszereidért)


"A 60mg-os RDA-t a C-vitaminra Hitler tudósai kísérletezték ki, amikor a führer parancsba adta, hogy derítsék ki, mennyi az a minimális adag, amitől a katonák még nem kapnak skorbutot a harcmezőn.
dr. Szentgyörgyi Albert Nobel-díjas egyetemi tanár, a C-vitamin felfedezője naponta 10 GRAMM C-vitamint fogyasztott idős korában is.
Lenkei doktor a könyvében beszámol olyan esetekről, amikor megadózisú c-vitaminnal kezelt rákos betegeknek enyhültek a tüneteik, bizonyos esetekben pedig meg is gyógyultak (pl napi kb 100g c-vitamin bevitelével)

A C-vitamintól nem lesz veseköved!! A kevés folyadéktól lesz veseköved. Ha eleget iszol, akkor semmi baja nem lesz a vesédnek!

Ezt a sok baromságot, amit az átlagember tudni vél a vitaminokról, mind a gyógyszerlobbi terjeszti. A gyógyszeripar termeli a világon a legtöbb profitot a fegyvergyártás és az olaj után. Még szép, hogy nincs érdekükben, hogy egészségesen éljünk.

Had idézzek egy mondatot abból a határozatból, ami alapján betiltották a Lenkei vitaminok egy részét:
"A Fővárosi Bíróság határozata szerint ezen készítmények magas hatóanyagtartalma már BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉT CÉLOZZA, azonban az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerekről szóló 1998. évi XXV. törvény szerint az ilyen készítmények már gyógyszernek minősülnek, így forgalomba hozatalukat is gyógyszerként kell engedélyeztetni."

Szerintem ez szánalmas. Ha egy multivitamin annyi hatóanyagot tartalmaz, ami már a betegségek megelőzését szolgálja - tehát nem lesz tőle veseköved, meg nem leszel tőle beteg, hanem épp ellenkezőleg, egészséges maradsz tőle, ha mégis lebetegedsz, akkor könnyebben meggyógyulsz stb - akkor ezt már betiltják, illetve csak gyógyszerként lehet árusítani, ami viszont nem fog megtörténni, mert a gyógyszergyáraknak az a céljuk, hogy beteg legyél, mert akkor fogsz sok gyógyszert venni. Pl a "legjobb" betegség a cukorbetegség és a magas vérnyomás. Van rá gyógyszer, amivel normalizálhatod az állapotadat, viszont egész életed során szedni kell őket, annak ellenére, hogy mindkét betegségre van gyógymód, mégsem reklámozzák. Vajon miért?"






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése