"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2013. február 19., kedd

Kisvilág…



A megélt helyzetek, amennyiben azok nem jó hatással vannak ránk, hajlamossá tesz minket arra, hogy egy kis világgal vegyük körbe magunkat, többnyire a csalódások elkerülése végett teszünk így. A védekezéssel mintegy megteremtjük a félelmünk tárgyát, a csalódást és talán az megismételheti így magát. Valamint a magány is teret nyer így magának, az igaz, hogy így a csalódás el is kerülhet minket, de a kis világunkat maga a világ is elkerüli, nem csak a megtapasztalt rosszaságával, de annak minden jóságával is. Persze időnként jól jön mindenkinek egy kis elvonulás, de ha az elvonulásban már kellemetlenül érezzük magunkat, esélyes hogy az élethelyzet bezápult és rothadásnak indult. A korábbi oltalom és védelem helye, ellenségünkké válik, egy olyan hellyé, ami elszeparál minket a sok újabb megtapasztalástól és megcsorbíthatja fejlődésünket, vagy akár a fizikai létünket is.
Világ a világban a mi világunk, egyre többet hallunk a daganatos betegségek elterjedéséről, melyet én megvizsgálva az alábbi dolgokra jöttem rá.
Tapasztalataim mutatják, hogy a sokat csalódott, önérzetes emberek, akik dédelgetik a sértettségüket, avagy a fájdalmukat, hajlamosak daganatos betegségekkel megoldásra váró helyzetbe kerülni. Az elfojtott vágyak, érzelmek, lelki gondok, blokkokat képezhetnek az energiacsatornáinkban, mely helyeken az áramlás lelassul, torlódás alakul ki, míg végül megtörténik az elakadás és ott a dolgok burjánzani, romlani kezdenek, a test szintjén megjelenhet a daganat.
Az úgynevezett lelkis emberek, ha csalódnak, avagy sérelem éri őket, melyeket a lelkükre vesznek, hajlamossá válnak a bezárásra, nem tudják áramoltatni a szeretetet, és például a szívcsakra környékén testi tünetek is megjelenhetnek. A tünetek, apró szinte jelentéktelen formában hozzák tudtunkra, hogy valamivel dolgunk van, valamit ideje volna rendbe tenni. A testi tünet, betegséget is eredményezhet a lelki ok végett, melyet az orvosok ugyan tudnak kezelni, átmenetileg meg is tudják szüntetni magát a betegséget, de csak azt! A lelki ok míg fennáll, a kóros elváltozás is kiújulhat, hisz a problémát tápláló gyökérzet folyamatosan ellátja a problémát energiával.
Az emberek, ha nem képesek megélni nemiségüket, nem érzik magukat nőnek, avagy férfinak, akkor például a szakrális csakra környékén is alakulhatnak ki gondok, melyek később szervi elváltozásokat okozhatnak, pl. szaporítószervi problémákat. A megoldandó feladatok gyökere eséllyel itt is az elfojtás, a bennünk élő nő, avagy férfi elfojtása.
Valamint a tudatunk le is képezheti azt az életet, amit felépítettünk magunknak, a világot a világban, a daganat is lényegében egy külön világ a testünk világában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése