"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2012. február 3., péntek

Valóban hatástalanok a pozitív megerősítések?

A pozitív megerősítések ronthatnak is a helyzetünkön, erről egyébként említést tesznek a pozitív megerősítések csodálatos hatásairól író, azokkal foglalkozó könyvek is.

Valóban ronthat is a helyzetünkön, míg nincs feloldva a vágy és képzelet ellentéte...a pozitív gondolkodás s az e közben alkalmazott pozitív megerősítések csak egyféleképp hoznak eredményt,  mégpedig az imént említett módon.

Mint mindent ez is tanulható, továbbá van sok sok könyv, amit lehet akár máris olvasni, ha a közelünkben van,  érdemes! Akinél nem működnek a pozitív megerősítések, avagy rontanak a kiindulástól számított helyzeten, azon Valóságteremtőknél fennállhat, hogy a megerősítéseket nem megfelelően alkalmazzák, attól hogy valaki hibásan alkalmaz valamit, az a valami még nem biztos, hogy rossz...

Egy rövid példa: - Ha behúzott kézi fékkel hajtva nyomom tövig a gázpedált, az autó tönkre megy...helyes alkalmazás, jó végkifejlet...ilyen egyszerű... röviden nem biztos, hogy  a módszer a hibás, hanem csak lehet, hogy  az ember azt hibásan alkalmazza.

Egyszerűbb rásütni valamire hogy hatástalan, mint egy mély önvizsgálatot végezi magunkon, hogy miért nem működik a mi létünkben...

Miért nem működhet, pár gondolatommal rávetítenék:

Önelfogadás hiánya

Kifelé mutatja, hogy ő milyen pozitív és közben a tükör előtt panaszkodik önmagának...

Mindennek meg akarja látni a jó oldalát a helyett, hogy azt észrevenné...

Elfojt dolgokat, a helyett hogy elengedné...

Beletörődik bizonyos dolgokba elfogadás helyett, s a beletörődésre helyezi a pozitívabb életszemléletét, amely így ingatag lábakon állva, egy idő után leomlik...

A vágy és képzelet ellentmondása, ha nincs feloldva, a megerősítés azért is maradhat hatástalan, avagy még úgymond kártékony is, mert nem tudjuk elképzelni az erősített dolog megvalósulását, tehát annak meg nem valósulása van így elraktározva a tudatalattinkban. A gondolat mely be van épülve a tudatalattiba, egy táptalajra lel, és az ott kikelve, valósággá cseperedik. Nos mivel nem tudjuk elképzelni a vágyunk megvalósulását, a nem megvalósulás magja kerül így a tudattalanunk táptalajába, vagyis az a mag fog kikelve, valósággá fejlődni, így fordulhat elő, hogy a megerősítések rontanak a helyzetünkön, ami így látjuk, hogy nem igaz.
A gondolatoknak teremtő ereje van, mert a negatív beépült gondolat is valósággá fejlődik, tehát ha a vágyunk és képzeletünk egységbe tudjuk hozni, akkor a pozitív gondolatmag kerül be a tudattalanunk táptalajába és így abból ki fog kelni a pozitív valóság.

Summázva a pozitív megerősítések működnek, mint ahogyan a negatív megerősítések is, s míg valaki nem hozza egységbe a vágyát és képzeletét addig a pozitív megerősítés, valójában a negatív gondolatok erősítése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése