"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2011. szeptember 26., hétfő

Az Ego és az Egyensúly

Nem is oly rég még az egom nagyobb részt uralt bennem mint szerettem volna, de végül megtanultam kezelni, úgymond megengedtem az egomnak hogy az őt megillető helyet elfoglalja bennem, így egyensúlyba harmóniába kerültem önmagammal. Az erős ego nem rossz, mert egyben véd is minket, továbbá csak általa tudunk létezni itt a Földön,az örökkévalónk eszköze a tapasztalásban.Ha egészséges határok között mozog, nem hagyjuk hogy eluraljon, félelemben tartson minket akkor teljes mértékben hasznunkra válik egonk.
Reiki klubban említette anno egyik reikis társam hogy ne haragudjak az erős egomra, hasznomra fog válni ha megengedem hogy az őt megillető helyre kerüljön. Az ego és az örökkévalónk, egymás kiegészítői mint a jin és a jang.
Szabad akaratunk lévén eldönthetjük, az egonk szolgáljuk, vagy a jólétünk. Válaszd a harmóniát, válaszd a boldogságot és az egészséget, válaszd mindazt amely által a lehető legemelkedettebb életet teremtheted magadnak itt a MOSTban, Kedves Valóságteremtő társam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése