"Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd tenyeredben a végtelent..."
/William Blake/

2015. január 16., péntek

Mire tanít a betegséged?



Több esetben tapasztaltam, hogy betegséggel, továbbiakban egészségügyi kihívással „küzdő” emberek, folyton a megoldást az „ellenszert” keresik. Amivel küzdesz, ami ellen vagy, az energiát vesz el tőled, nem a javadat szolgálja, hanem elvesz belőled, a Te energiád odaadod, evvel „őt” erősíted, míg önmagad gyengíted. Amit nem szeretsz, arról feltételezed, ártani akar Neked, s így megteremted, hogy ártson Neked! (ártani is fog, de nem is a nem szeretett dolog, hanem Te magad…) A megértés, az elfogadás a szeretet fog emelni rajtad, ezek mind emelkedett rezgésű megtapasztalások. Nézd meg közelebbről az egészségügyi kihívásod, nézd meg, mire tanít. Amint megismered, rájössz mire tanít, elveszti a misztikumát, hatalmát feletted, ekkor vagy a megértés állapotában. A megértést követően el tudod fogadni, hisz rájössz, a javadat szolgálja, hiszen tanítani „jött” életedbe. Az elfogadással képessé válsz egészségügyi kihívásod szeretetére, s amint megszereted, nem tud ártani többé, hiszen szeretettel vagy iránta, mert tisztába jöttél, hogy nem ártó szándékkal jött el hozzád s így képessé válsz a feladat megoldására elengedésére. Röviden:
Szeresd a betegséged, értsd meg, mire tanít Téged s így képessé válsz elfogadni, elengedni majd önmagad meggyógyítani. Ne küzdj a széllel, inkább fordítsd szélirányba a vitorláid...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése